Si tens Diskover instal·lat, prem sobre una imatge i aniràs directament a aquesta publicació a Diskover.

Si no, prem el botó corresponent de sota i gaudeix d'aquests i molts altres recursos turístics d'aquí al voltant i arreu del món.

A prop d'Amélie-les-Bains

La piscina natural del Mondony

Aquesta piscina natural situada al riu Mondony és una visita obligada per a tothom. Antigament s’utilitzava per abastir la població d’aigua potable. És molt apreciat pel seu entorn i la seva frescor durant la forta calor estival. La piscina de Mondony és accessible mitjançant una caminada de 2 hores.
Prem la imatge visualitzar el post a Diskover

Roc Sant Salvador

El Roc Sant Salvador és el cim de la famosa Vallespir Skyrace. Anomenada localment “les urpes”, des dels seus 1235 metres, domina Montalba d’Amélie i Mas Pagris, donant naixement al riu Mondony. És la llar d’un ramat de cabres salvatges i ofereix una panoràmica extraordinària.
Prem la imatge visualitzar el post a Diskover

Le Mondony

El Mondony o Montdony és un afluent del riu Tech. La seva vall és un lloc popular per practicar barranquisme i senderisme. Neix al sud de la població d’Amélie-les-bains Palalda a 1261 m d’altitud des del Roc de la Frausa, desemboca a la població d’Amélie-les-bains a 216 m d’altitud.
Prem la imatge visualitzar el post a Diskover

Capella de Santa Engràcia

Capella romànica del segle XII. És a la devoció de “Santa Gràcia de Saragossa”, verge i màrtir, a qui devem la seva construcció. L’església de Santa Engràcia de Montdoni ja és esmentada l’any 1285 i trobem l’any 1369 un monjo que portava el títol de prior de Santa Engràcia.
Prem la imatge visualitzar el post a Diskover

Tomba del samurai nomura kosaburo

Dins del cementiri comunal, hi ha la tomba d’un samurai japonès que descansa aquí des de fa més de 120 anys. El trobareu caminant pels carrerons, per la muralla perimetral. A la part frontal podem llegir en japonès: “Tomba de Nomura Kosaburo, estudiant militar japonès”, i a la banda esquerra: “Difunt el 26 de juny de 1876”.
Prem la imatge visualitzar el post a Diskover

Església de santa maria de montalba

L’església de Santa Maria de Montalba té el retaule pintat de l’altar major. Una obra mestra cap al 1600 amb la seva Mare de Déu de marbre, obra mestra del segle XIV. Aquest retaule és atribuït pel professor Daurliat a Honoré Rigau, el besavi del pintor de Lluís XIV.
Prem la imatge visualitzar el post a Diskover

Estatues de fanny marc

Estàtua “La veritat que surt del pou” obra de l’escultora Fanny Marc (1800-1900). Aquesta estàtua d’una jove nua que surt d’un pou representa l’al·legoria de la “Veritat”. Aquesta estàtua de “La veritat que sorgeix del pou” es va col·locar al Jardí de l’Antic Teatre de Verdure situat rue des Thermes.
Prem la imatge visualitzar el post a Diskover

La font de pagès

La font dels Pages està situada als peus del poble medieval de Palalda, on hi trobareu una zona de pícnic i un antic safareig. Els safareigs de Palalda eren un lloc de pau i sanació. Les dones venien a rentar la roba, els cables que servien per penjar la roba són per a alguns encara presents.
Prem la imatge visualitzar el post a Diskover

Castell i torres de palalda

El nom del poble de Palalda apareix a la història al segle IX. Sota el terme villam Paladdanum en un precepte de Lluís el Pietós datat l’any 833 i que delimitava el seu territori. Així doncs, al lloc s’hi construí un castell i una església, citada per primera vegada l’any 967, i que patirà diverses modificacions successives.
Prem la imatge visualitzar el post a Diskover

Temple protestant d'amélie-les-bains

El temple protestant d’Amélie-les-Bains es troba a la rue des Thermes. La seva construcció data del primer quart del segle XX. Va ser construït per Achille Araud, pastor protestant d’Amélie-les-Bains. L’any 1911, el temple va ser assumit per l’associació cultural coneguda com l’Església Evangèlica Reformada.
Prem la imatge visualitzar el post a Diskover

A prop d’Amélie-les-Bains

Aquesta pàgina només es pot veure des d’un mòbil o tauleta. 

Instal·la’t Diskover i gaudeix de la Xarxa Social del Turisme que promou el turisme i el comerç de proximitat.