La única base de datos de grafos existentes en el mundo para dispositivos móviles, utilizada en Diskover

Compartir esta publicación

Josep Lluís Larriba, professor de la UPC i CEO de la companyia Sparsity Technologies, parla de la technologia Sparksee, l’única base de dades de grafs que hi ha al món per a dispositius mòbils i incrustats, utilitzada a Diskover.

Aquesta tecnologia juga un paper important en la recomanació de punts d’interès que fa l’app, proporcionant una base de coneixement de l’individu al dispositiu mòbil.

Una base de dades orientada a grafs representa les entitats (persones, punts d’interès, etc.) com a nodes d’un graf i les seves relacions com a arestes d’aquest graf (ha visitat un punt d’interès, ha fet un «like» al punt d’interès, etc). Una base de dades de grafs permet fer càlculs sobre les dades aprofitant les relacions entre les entitats i els algorismes orientats a grafs (cerca de comunitats, patrons, rellevància). A més, la tecnologia Sparksee permet extreure informació rellevant mitjançant l’ús d’atributs en els nodes i les arestes, que en diem etiquetes.

Com funciona aquesta tecnologia dins de Diskover?

Cada punt d’interès (llocs, experiències, etc) de Diskover està associat a unes paraules que el descriuen (el que en diem etiquetes, per exemple, monument, arquitectura, gastronomia) i formen un graf. El que fa Sparksee és aprendre dels gustos de l’usuari en visitar o interactuar amb cada punt d’interès, acumulant la història del que ha fet la persona que usa l’aplicació.

L’objectiu és que el mòbil tingui constantment un rànquing de les coses que li agraden a l’usuari mitjançant algorismes de cerca de rellevància per a grafs. Quan el servidor rep les etiquetes ordenades per allò que li agrada més a l’usuari, respon amb un conjunt de punts d’interès ordenats per l’ordre que els algorismes han donat a les etiquetes.

Cada vegada que l’usuari obre l’app de Diskover envia una sol·licitud al servidor amb un conjunt d’etiquetes classificades gràcies al càlcul que s’ha fet al dispositiu mòbil, i el servidor envia de tornada els punts que el mòbil mostrarà, determinats per allò què li agrada a l’usuari.

L’única base de dades de graphs que hi ha al món per a dispositius mòbils i incrustats, utilitzada a Diskover

La tecnologia d’Sparsity prové del grup de recerca DAMA-UPC de la Universitat Politècnica de Catalunya, especialitzat en la gestió de dades. La seva missió és mantenir-nos constantment al dia de les últimes innovacions i coneixements d’una de les millors universitats en Informàtica i Enginyeria.

Veure vídeo:

Suscríbete a nuestro boletín

Más para explorar

Diskover Data Studio

Descobreix les Viles Termals de Catalunya

Catalunya és una terra rica en història, cultura i, sorprenentment, en aigües termals. Les viles termals són autèntiques joies ocultes que ofereixen una oportunitat única

Con la colaboración de

sello enisa

Contacto

Copyright © 2024diskover

Todos los derechos reservados.