Descobreix les Viles Termals de Catalunya

Compartir esta publicación

Catalunya és una terra rica en història, cultura i, sorprenentment, en aigües termals.

Les viles termals són autèntiques joies ocultes que ofereixen una oportunitat única per a la relaxació i la curació, tot mentre descobrim la bellesa de les regions locals. En aquest article, ens aventurarem a explorar les viles termals més encantadores de Catalunya.

Baix Pallars

Situada al marge del riu Noguera Pallaresa i oberta cap a l’Alt Urgell; el Vall de la Noguera Pallaresa i el Pla de Corts, que s’estén des del marge dret de la vall fins l’inici de la Vall Fosca, caracteritzat per les seves terrasses i per la presència del llac de Montcortès d’origen càrstic.

Caldes d’Estrac

Situat a la comarca del Maresme, a 36 quilòmetres al nord-est de Barcelona i al sud de Girona, Caldes d’Estrac compta amb diversos atractius turístics que la converteixen en una zona visitada per persones d’arreu durant totes les èpoques de l’any. Podeu gaudir la vila de Caldes d’Estrac des de múltiples vessants com la cultural i històrica, amb la ruta modernista, la ruta literària, la Fundació Palau.

Caldes de Malavella

Els seus carrers, places i jardins són plens d’elements patrimonials que reflecteixen un llegat històric forjat a través de l’estret vincle entre aquestes aigües i els seus vilatans: les Termes Romanes, els Balnearis, les cases modernistes, els espais de passeig. Actualment, a Caldes de Malavella hi ha tres indrets on aflora aigua termal a una mitjana de 56ºC-60ºC:

Caldes de Montbui

Té el privilegi de ser la primera vila termal de Catalunya. Els carrers del nucli antic permeten als visitants que s’hi perden gaudir del plaer de les aigües termals i descobrir el circuit de l’aigua termal: la Font del Lleó.

El Vendrell

El Vendrell compta amb prop de 8 km de platja, amb una zona costanera protegida (les Madrigueres); és vila termal, disposa d’un important patrimoni cultural i la seva cuina és excel·lent. També s’ha fomentat la pràctica de l’esport i les activitats d’oci actiu, com la marxa nòrdica o l’snorkel.

La Garriga

Les aigües termals de la Garriga són mineromedicinals, alcalines i brollen a una temperatura de 60º. Contenen sulfat i clorur i les fa molt indicades per als tractaments dermatològics, augmentar el flux sanguini i alleujar contractures i fractures.

Les

El poble de Les està situat en un privilegiat enclau de muntanya. Al cor de la Vall d’Aran, és partença de nombroses excursions que podreu fer per la veïna França (Saint Bertrand de Comminges, Luchon, Vallée du Lys…), i visitar i gaudir del ric patrimoni natural i cultural aranès.

Montbrió del Camp

Gaudeix d’un clima mediterrani, temperat, amb hiverns suaus i benignes, i estius assolellats i lluminosos. El fenomen meteorològic més característic és el vent del nord-oest, anomenat serè, que dóna a l’atmosfera un blau intens i sense pol·lució.

Naut Aran

Naut Aran té algunes de les esglésies romàniques més importants dels Pirineus, com Santa Maria d’Arties o Sant Andrèu a Salardú. En un dels seus pobles, Gessa, fou on mossèn Cinto Verdaguer, un dels grans poetes catalans, va escriure el 1883 l’obra El Canigó.

Sant Hilari Sacalm

Deixa’t portar per l’encant d’un entorn natural on tens molt per descobrir i per la singularitat d’una població que t’acollirà amb els braços oberts. Vine a Sant Hilari Sacalm! Et mostrarem els nostres paratges, tradicions i tot allò que els boscos protectors de les Guilleries ens regalen perquè en gaudim, amb calma, amb tu.

Santa Coloma de Farners

Santa Coloma frueix d’una orografia de transició: del nucli urbà cap a l’est comença la plana de la Selva, cap a l’oest es troben les Guilleries, amb els contraforts de l’Espinau, Santa Bàrbara, i la Serra del Corb. En aquest semicercle de muntanyes hi ha escampades per pujols, valls, colls i tot un estol d’ermites d’un gran interès històric, artístic i religiós que bé mereixen una visita.

Santa Coloma de Gramenet

La ciutat queda comunicada amb Barcelona mitjançant quatre ponts -Can Zam, Santa Coloma, Can Peixauet, Molinet- sobre la llera del riu Besòs convertida ara en un parc fluvial d’usos ciutadans, en ple procés de renaturalització un cop acomplerta la seva recuperació mediambiental.

Vall de Boí

Caminar pels camins tradicionals, per on homes i animals s’han desplaçat per anar d’un poble a un altre, on gaudir del paisatge, de la fauna i la flora, però també de les parets de pedra seca, marges i els empedrats.

Vallfogona de Riucorb

Vallfogona de Riucorb és un municipi de la Conca de Barberà situat als confins amb la Segarra, comarca a la qual anteriorment havia pertangut, i l’Urgell. Actualment hi consten censades 94 persones però només hi viuen durant tot l’any unes 40 persones.

Per mantenir-te actualitzat sobre aquestes activitats i moltes més, consulta el perfil de l’usuari @vilestermals a Diskover on trobaràs una agenda completa de les activitats de les Viles Termals a Catalunya.

Suscríbete a nuestro boletín

Más para explorar

Diskover Data Studio

Descobreix les Viles Termals de Catalunya

Catalunya és una terra rica en història, cultura i, sorprenentment, en aigües termals. Les viles termals són autèntiques joies ocultes que ofereixen una oportunitat única

Con la colaboración de

sello enisa

Contacto

Copyright © 2024diskover

Todos los derechos reservados.