Les 10 festes majors més populars de Catalunya

Comparteix aquesta publicació

Carrers guarnits, castellers, música en directe, balls del fanalet, concerts de sardanes, castells de focs, cercaviles, campionats de pesca, curses, exposicions, correbars, ball de diables, fideuades i paellades, teatre… Si hi ha alguna cosa que defineix aquest país, és l’esclat cultural i popular de les seves festes majors. 

A Diskover hem volgut treure un baròmetre de les festes majors que més s’han cercat a l’app i que més visualitzacions i clics s’han endut per part d’una comunitat que ja compta amb més de cinquanta mil usuaris. 

La primera conclusió és que així com els llocs més vistos a l’app estan repartits de manera equitativa per totes les comarques del país, no és el cas de les festes majors, que han tingut més concentració en l’àrea metropolitana. Això podria tenir la seva explicació si s’entén que les festes majors són una iniciativa per al gaudi del públic local, principalment, i voltants propers, per tant, l’alta densitat de població de l’àrea metropolitana quan cerca i interactua amb les festes majors dels seus municipis i adjacents, puja la mitjana de la popularitat d’aquestes. 

Així i tot, creiem que ordenar les festes majors de Catalunya més buscades a Diskover, pot ser una dada útil per entendre fluxos.

LES 10 FESTES MAJORS MÉS POPULARS DE CATALUNYA

  1. Festa Major de Sants
  2. Festa Major de Gràcia
  3. Festa Major de Mollet del Vallès
  4. Festa Major Sabadell 
  5. Festa Major Santa Coloma de Gramenet 
  6. Festa Major de Gelida
  7. Festa Major de S’Agaró
  8. Festa Major a Sant Quirze del Vallès
  9. Festa Major de Vilassar de Dalt
  10. Festa Major de Castelldefels

D’entre aquest Top 10, ens ha cridat l’atenció la Funimetrada de Gelida. La Funimetrada és la cursa popular en pujada que fan per la seva Festa Major. És una cursa en què l’objectiu no és només competir contra un mateix i contra els altres corredors, sinó que també s’intenta fer el recorregut guanyant el Funicular de Gelida! El Funicular triga poc menys de 8 minuts en fer el recorregut, i un dels propòsits és intentar millorar aquest temps (cosa que cada any aconsegueixen els 10 o 15 primers classificats). La distància a recórrer és de 1645 metres, i se supera un desnivell de 101 metres.

Les festes majors representen la història i les tradicions més destacades i estimades pels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i estem orgullosos d’haver contribuït a promocionar aquest gran patrimoni festiu a Diskover.

Subscriu-te al nostre butlletí

Més per explorar

Amb la col·laboració de

sello enisa

Contacte

Copyright © 2024diskover

Tots els drets reservats.